Tarieven Logopedie

Binnen de praktijk zijn we gedeconventioneerd. Vanaf 1 januari 2024 verhogen de tarieven voor een sessie logopedie. Voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming gelden andere tarieven. Wij zorgen ervoor dat onderstaande tarieven steeds actueel zijn.

DienstenPRIJSTERUGBETALINGREMGELD
Onderzoek (30 min)€ 50€ 35,25€ 14,75
Behandeling op school / praktijk / tele (30 min)€ 38€ 30,64€ 7,36
Behandeling in de praktijk / tele (60 min)€ 76€ 61,58€ 14,42

Terugbetaling

Om in aanmerking te komen voor terugbetalingen moet u aangesloten zijn bij één van de onderstaande ziekenfondsen. Gezien de problematiek kan u terugbetaling krijgen binnen de verplichte verzekering of de aanvullende. Meer informatie hierover kan u vinden door onderaan op uw ziekenfonds te klikken of bel ons gerust, dan zoeken wij het graag voor u uit.

Derde Betalers

De derdebetalersregeling verloopt rechtstreeks met de ziekenfondsen en ons. Dit wil dus zeggen dat u ons enkel het remgeld dient te betalen.

Verhoogde Tegemoetkoming

Bij bepaalde toestanden zoals een laag inkomen, invaliditeit hebben sommige personen recht op een verhoogde tegemoetkoming en krijgen een hoger bedrag terugbetaald. Contacteer uw ziekenfonds als u denkt hiervoor in aanmerking te komen.

Voor mensen met een verhoogde terugbetaling, blijft het wettelijk verplicht om het conventietarief toe te passen, namelijk 36,14. Voor hen verandert er niets, het tarief blijft €2 / 30 min., €4,5 / 60 min. en €3 per 30 min. onderzoek.